Kılıçdaroğlu'ndan gövde gösterisi

  • 0
  • 1.030
Yazı Boyutu:

Cumhuriyet HalkPartisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenenmitingde İzmirlilerle buluştu. Kılıçdaroğlu, “30 Mart’ta sandığa gideceğiz. Birdemokrasi şöleni yaratacağız. Başçalan, bu mitingden ürkmüştür, ürksün! Halkıngücünün önüne kimse çıkamaz. İzmir madem ki bir sel oldu, o selin adı‘demokrasi’ selidir. Ayakkabı kutularının, tüyü bitmemiş yetimin hesabınısoracağız” şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu, İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için de “Türkiye’de herkesin örnekalması gereken bir başkandır” dedi.  

CumhuriyetHalk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenenmitingde İzmirlilerle buluştu. Ellerinde Atatürk ve CHP bayrakları taşıyan 7’den77’ye yüzbinlerce İzmirlinin katılımıyla büyük bir coşkuyla gerçekleşenmitingde Kılıçdaroğlu, konuşmasına “İzmir’i seviyorum, kalbimiz İzmir, gönlümüzİzmir” diyerek başladı. 30 Mart’ta seçmenleri el ele, kol kola, omuz omuzasandığa gitmeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağıran Cumhuriyet Halk PartisiGenel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Bahar ayı güzeldir. Baharda hanımlartemizlik yaparlar, çocuklarımızı alır parkalara gideriz. Ağaçlar rengarenkçiçekler açarlar, baktığımız zaman hayatı bütün güzellikleriyle görürüz.Hanımlar süpürgeyi alın ve haramilerin iktidarını süpürün. 30 Mart’ta yereliktidarı alacağız ve söz veriyorum; haramilerin iktidarını yıkıp, halkıniktidarını kuracağız. Süpürmek inşallah bize nasip olacak. Mühürü alıp altıokun böğrüne basacağız” dedi.

Yerelseçimlerde ilk kez oy kullanacak 2.5 milyon seçmene seslenen Cumhuriyet HalkPartisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sizinle iftihar ediyorum. Siz sadecebenim değil bu ülkenin onurusunuz. Siz Mustafa Kemal’in askerlerisiniz. Bir diktatörediz çöktürdünüz, size her zaman şükran borçluyuz. O yüzden size inanıyorum,size güveniyorum. Gezi eylemlerini unutmadık, ne pahasına olursa olsun omücadelelerinde başarı sağladılar. Zaten Gezi’den sonra da hiçbir zaman çarkıtutmadı. Kendi kendisiyle bile kavga ediyor. Provokasyonlara gelmeyeceğiz.Sağduyulu, sorumlu bir yurttaş olarak, demokrasi için sandığa gideceğiz. Onunprovokasyonlarına asla gelmeyeceğiz. İktidardan gitmemek için her türlüyolu deneyebilir. Bugün Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkan adayımız saldırıyauğruyor. Bizi korkutacaklarını, sahadan sileceklerini sanıyorlar. Biz CHPolarak, yedi düvele karşı mücadele etmiş Kuva-i Milliye’nin merkeziyiz. Bizbarıştan, konuşan Türkiye’den, huzurdan, demokrasiden, herkesin siyasal düşüncesiniözgürce açıklamasından yanayız” diye konuştu. 

140 karakterden korkan Başbakan
Kılıçdaroğlu,sözlerine şöyle devam etti: “Twitter’a yasak getirdiler. Twitter’ı en çokgençler kullanıyor. Kaç karakter? 140 karakter. 140 karakterden korkan birBaşbakan yarattınız. Sizin düşüncenizden korkan bir başbakan yarattınız. Oyüzden gençler ve kadınlara şükran borçluyuz. Siz hiç ayakkabı kutusundankorkan Başbakan gördünüz  mü? Bir kadınımız ayakkabı kutusu gösterdipolisler gidip, Başbakan’a hararetten yakaladılar. O kadın da o zata ne malolduğunu gösterdi, o kadına da şükran borçluyum. Ayakkabı kutusundan korkanadam. Ben ona bir unvan veriyorum. O, sıradan bir çalan değil, ‘Başçalan’. Onunünvanını artık İzmir, Diyarbakır, Trabzon, Edirne bilmiyor değil, bütün dünyabiliyor. Siz hiç ‘Facebook’u Twitter’ı kapatacağım, baş belasıdır’ diyen birsiyasetçi gördünüz mü? Türkiye’de var. Adam bizi dünyaya rezil etti. O yasakgençlere söktü mü? Gençler yasağı dinledi mi? Yasak size işlemez. Siz zatendoğruların peşindesiniz. Siz zaten mücadele edersiniz” 

İzmir’den hınç almak istiyorlar
İzmir’inTürkiye tarihinde çok önemli bir yeri olduğuna değinen Kılıçdaroğlu, “Düşmanailk kurşunun atıldığı yerdir İzmir. O nedenle İzmir’den hınç almak, İzmir’isindirmek istiyorlar. İzmir’i parayla satın almak istiyorlar. Yapabilirler mi?Hasan Tahsin’in, Kuva-i Milliyecilerin çocukları izin vermez. 7 düveli denizedöken İzmir sana mı eyvallah diyecek? İzmir’i alabilir miyiz diye size birinigönderdiler. Milyon Ali. Adam arkasına ihale verdiği müteahhitleri almış. İzmirhavuzu oluşturmuş. İzmir’i satın alacak Milyon Ali, ev ev parfüm dağıtıyor. Oparfümü alın çünkü O sizin hakkınız. Yürüttüğünün, götürdüğünün yanında birpirinç tanesi kadar. ‘Ben yürütme organının başıyım’ dedi. Senin neleryürüttüğünü ben bilmez olur muyum? Milyon Ali’ye sesleniyorum. Sen önceBaşçalanın talimatıyla oluşturduğun 630 milyon dolarlık havuzun hesabını ver,sonra İzmirliler’in karşısına çık” dedi. 

Yetkiverin, hesap soracağım
İş dünyasınada seslenen Kılıçdaroğlu, “CHP’nin iktidarında gerçek anlamda bir özgürlükolacak. Bizi eleştiren hiçbir iş adamının kapısına ertesi gün vergi müfettişigitmeyecek. Bize yakışmaz. Tam tersi konuşan Türkiye’yi yaratacağız. İşadamlarından sadece üretmesini, çalışmasını, istihdam yaratmasını istiyoruz.Tek istediğimiz ahlaklı çalışmanız. Ahlaklı çalışınsan başımızın üstünde yerinvar. Hiç bir ayrım yapmayacağız. Benim için yandaş yok, benim için vatandaşvar. Yolsuzluğu,  ses kayıtlarını inkar ediyorlar. Adımın Kemal olduğukadar onların doğru olduğuna inanıyorum.  Bunların hesabını soracağız.Hesap sormanın yolu benden değil, sizden geçiyor. Biz hesabını sormazsak, sizbizden hesap sorun. Önümüzdeki süreçte sizden yetki istiyorum.  Demokrasiiçin destek verin. Ben de söz veriyorum, yetki verin, hesabını soracağım.Türkiye’yi getirdikleri noktaya bakın, Suriye, Irak, Mısır’la kavgalıyız. PekiCHP iktidarında ne olacak? Yurtta barış, cihanda barış olacak. Herkesin barışiçinde huzur içinde yaşayacağı bir Türkiye için söz veriyorum. O, bize hertürlü hakareti yapar ama umursamıyorum çünkü adam yerine koymuyorum. Adam olsa4 bakanın çocuklarının yatak odalarında onun boyu kadar para kasaları olmaz.Hükümet istifa eder mi, etmez. Etmesi için ar damarının olması, insanlara saygıduyması, kul hakkı yemekten utanması, Allah’tan korkması lazım. Emin olun yok”diye konuştu. 

İzmir kendisi yapıyor
GündoğduMeydanı’nı ve çevresini dolduran İzmirlilerin, ‘İzmir Azizdir, Aziz kalacak’ sloganlarınakarşılık veren Kılıçdaroğlu, sahneye davet ettiği İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı ve CHP Adayı Aziz Kocaoğlu’nun hizmetlerini şöyle özetledi:“İzmir, AzizBaşkan tarafından yönetiliyor. Buraya, İzmir’in ve İzmirli’nin ödediği vergidendaha az kamu yatırımları yapıldı ama Aziz Başkan İzmir’e yaptığı yatırımlarıson 10 yıla tam 10 kat artırdı. İzmir Büyükşehir Belediyesinin hesaplarınıuluslarası denetime açtı. İzmir Büyükşehir Belediyesi kredi notu devlethazinesinin kredi notundan 9 puan daha yüksek, yani teminat almadan dünyanınherhangi bir ülkesinden rahatlıkla kredi alabilir. Devlet hazinesinden dahasağlam bir hazinesi var. Türkiye’nin en uzun raylı sistemini yaptı. İzmir’deAnkara’dan da, İstanbul’dan da daha uzun raylı sistem var. En ucuz toplu ulaşımda İzmir’de. Metro yaptı. Ankara, metrosunun kilometresini 100 milyon liraya,İstanbul 140 milyon liraya yaparken, İzmir ise 60 milyon liraya yaptı. İzmir’ibiliyorsunuz. Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyeleri ‘Bizim boyumuzu aşar,biz yapamıyoruz, Milyon Ali gel şu işe el at’ dediler. İstanbul ve Ankara’nınmetro işini Ulaştırma Bakanlığı üstlendi çünkü, bu iki belediye metro yapamadı.Oysa onların bütçeleri İzmirinkini ikiye, üçe katlıyor. Oysa İzmir bunlarıntamamını kendisi yaptı” dedi. 

Körfezde yüzeceğim
Kılıçdaroğlu,İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıklarını anlatarak sözlerini şöylesürdürdü: “Türkiye’nin en büyük fuar kompleksini İzmir Büyükşehir Belediyesiyapıyor. Kaynağı ayrıldı, yeri tamam. İzmir, gerçek anlamda bir fuarlar kentinedönüşecek. Bütün Türkiye’nin, 81 ilin arıtma tesislerinin yüzde 25’ini tekbaşına İzmir Büşyükşehir Belediyesi yapıyor. Önümüzdeki süreçte inşallahKörfez’de hep beraber yüzeceğiz. Başkan haber verecek, ben de yüzmeyegeleceğim.”                                    

Kocaoğlu herkesin başkanı
İzmirBüyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun kendisine oy versin vermesinherkesin başkanı olduğunu, hiç ayrım yapmadığını belirten Kılıçdaroğlu, “O, dargelirlilerin de başkanı. Sizin başkanınız. Herkesi kucaklıyor, herkese hizmetvermek istiyor. Onun süt projesini AKP acaba ben yapabilir miyim diye yolaçıktı, üstelik daha pahalıya yaptılar. Yüzlerine gözlerine bulaştırdılar.Başkan Kocaoğlu dağıttı, hiçbir çocuk zehirlenmedi. Başkan sonra, Süt kuzusuprojesini geliştirdi. Böylece gerçek anlamda bir başkan olduğunu, halktan yanabir başkan olduğunu kanıtlamış oldu” dedi.

CHPiktidarında herkesin örgütlenmesini, sendikalaşmasını istediklerini söyleyenKılıçdaroğlu, “Çıktı dedi ki ‘Sizin belediyelerinizde taşeron işçi var’. Başkan Kocaoğlu, taşeronu bitirdi. Muhatap olmak istemiyorum ama bir şeylersöyleyelim. Şimdi ben ona soruyorum. Sen çocuklarını zengin edeceğine bu ülkedetaşeron işçileri kadroya alsana. Niye almıyorsun? Bütün taşeron işçilere sesleniyorum.CHP iktidarında ‘taşeron’ işçilik diye bir kavram olmayacak. Herkesin sendikasıve iş güvencesi olacak. Herkes evine alın teriyle kazandığı ekmeği götürecek”diye konuştu. 

Aziz Başkan İzmir’i iyi bilir
“Aziz Başkanİzmir’i iyi bilir” diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:“İzmir,entellektüel düzeyi yüksek bir kenttir. Türkiye’nin en güzel konser salonunuİzmir’e yaptı. Önümüzdeki süreçte Türkiye’nin en modern opera binasını dayapacak. Türkiye’nin en güzel Doğal Yaşam Parkı’nı İzmir’de açtı, Türkiye’nin neresinden gelirse gelsin İzmir’e yolu düşen Doğal Yaşam Parkı’nagider. İstanbul’a Ankara’ya bakın. Orada neler yapılıyor. Emin olun hayvanatbahçesinde hayvanlar işkence altında. O nedenle Başkan’a hepinizin huzurundateşekkür ediyorum. AKP’li belediyeler sanki Türkiye’de ağaç yokmuş gibi 1liralık ağacı 10 liraya dışarıdan getirip 9 lirayı cebe atıyorlar. Oysa AzizBaşkan ne yapıyor? Çiftçiye, ‘Şu ağaçları, çiçekleri dikin, satın alacağım’diyor. Hem köylü, hem Büyükşehir, hem İzmirli, hem Türkiye kazanıyor. Diğerbelediyelere bak, Aziz Başkan’a bak. Tabi kötü örnek! Metronun kilometresini 60milyona yapıyor, niye 140 milyona yapmıyorsun diyorlar. Her kuruşun hesabınıİzmirliye veriyor, bunu da namus görevi kabul ediyor. Başkan 397 yıl cezaylayargılanıyor. Gözünü sevdiğim Bilal oğlan, ey bakan çocukları, siz degeziyorsunuz milletin arasında.” 

Demokrasiseli
AzizKocaoğlu’nun yeniden başkanlık koltuğuna oturtmak için seçmenlerinden sözisteyen Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle tamamladı:“30 Mart’tasandığa gideceğiz. Bir demokrasi şöleni yaratacağız. Başçalan, bu mitingdenürkmüştür, ürksün. Halkın gücünün önüne kimse çıkamaz. İzmir madem ki bir seloldu, o selin adı demokrasi selidir. Ayakkabı kutularının, tüyü bitmemişyetimin hesabını soracağız. Aziz Başkan Türkiye’de herkesin örnek almasıgereken bir başkandır. AKP’ye eleştiri getirirken o partiye oy verenyurttaşlarımıza hiçbir eleştiri getirmiyorum, demokrasinin gereği olaraksandıklarda oy kullandılar ama bu iktidar onları aldattı. Yolsuzluğuengelleyeceğiz, yasakları kaldıracağız dediler, kendileri yolsuzluk yaptılar,yasaklar getirdiler. Güzel Türkiye için beraber çalışacağız. Demokrasininyolunu açmak için geçen seçimlerde CHP’ye oy vermemiş herhangi bir yurttaşıikna edip, Türkiye’nin gerçeğini anlatın. Türkiye’nin yeni bir anlayışa,demokrasiye ihtilacı var diyerek ikna edeceksiniz. Biz hiçbir ayrım yapmıyoruz.Bütün Türkiye’ye İzmir’den Gündoğdu’dan yüz binlerin selamını gönderiyoruz.Nazım Hikmet’in dediği gibi, CHP iktidarında her yurttaş bir ağaç gibi tek vehür, bir orman gibi kardeşçesine yaşayacaktır. Bunun sözünü veriyorum. Sizeinanıyorum, güveniyorum, bayrağımız, şehitlerimiz, çocuklarımız için mücadeleediyorum. Sizin desteğinize ihtiyacımız var” 

Mitingden notlar
MitingiGündoğdu Meydanı’na gelenler kadar meydana yakın apartmanların sakinleri debüyük bir coşkuyla izledi. İzmirliler, balkonlarını Türk Bayrakları, CHPbayrakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkanı Aziz Kocaoğlu’nun posterleriyle süsledi. Miting için GündoğduMeydanı’na çelik konstrüksiyon malzemeden bir sahne kuruldu. Mitingin alanınher yanından kolayca izlenebilmesi için LED ekranlar kuruldu. Alanda, üzerindeGezi olaylarında hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı dev pankartda dikkat çekti. Mitinge denizden de çok sayıda tekne destek verdi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv