Oran’dan ‘kızlı – erkekli’ buluşmalar

  • 0
  • 764
Yazı Boyutu:

Çeşme’de Belediye Başkanlığıadaylık çalışmalarını tüm hızıyla sürdüren M. Ekrem Oran Ege Üniversitesi ÇeşmeTurizm ve Otelcilik Yüksekokulu öğrencileriyle bir araya geldi. 14 Kasım’da Elit Restoran’dagerçekleşen ilk buluşmada Ekrem Oran öğrencilerin sıkıntılarını dinledi.

20 Kasım’da Ayşe Hatun Otel’detekrarlanan ve CHP Çeşme Belediye Meclis Üyesi ve CHP Çeşme Belediye BaşkanAday Adayı M. Ekrem Oran’ın konuşmasıyla başlayan yemekte Oran hükümetin sondönemde ‘Kızlı-Erkekli öğrenci evleri üzerinden kamuoyunda yarattığı gerginliğeve Meclis Başkanvekili ve AKP Kayseri Milletvekili Sadık Yakut’un “Maalesef şimdiye kadar kız ve erkek öğrencilerinbirlikte eğitim yaptırılmasını büyük bir yanlışlık olarak değerlendiriyorum.İnşallah bu yanlışlık önümüzdeki dönem içinde düzeltilecek” şeklindeki açıklamalarına değinerek; Türkiye’nin dört bir yanında,ailelerinden uzakta, maddi sıkıntılar ve gelecek kaygısı içerisinde yaşammücadelesi veren pırıl pırıl gençler üzerinden toplumda yaratılmaya çalışılanbaskının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Oran, yaptığı açıklamada; “Ülkemiz,kişisel özgürlükler alanında hızla geriye götürülmeye çalışılıyor. En üstkademeden vatandaşlara ne yiyip, ne içecekleri, kaç çocuk yapacakları, neredekiminle oturacaklarına yönelik açıklamalarda bulunup, daha sonra da ‘yaşambiçimine müdahele etmiyoruz’ diyorlar. 21. Yüzyılda insanların, kadın – erkekyanyana gelmelerinden rahatsız olmak anlaşılır gibi değildir. Beşeri ilişkilereyalnız cinsel münasebet üzerinden yaklaşmak ancak hasta zihinlerin ürünüdür.

Biz, İzmirliler, Çeşmelilerolarak bu anlamda şanslıyız, farklı düşünceler, inanışlarla bir arada yaşamakültürümüzle gurur duyuyorum. Önümüzdeki dönemde, partim ve hemşerilerimÇeşme’ye hizmet etme şansını bana verirse, ülkemizin dört bir yanından eğitimiçin Çeşme’yi seçen genç arkadaşlarımıza burayı kendi evleri gibihissedecekleri bir ortam yaratacağız.

Ailelerinden uzaktageleceklerini kurmaya çalışan pırıl pırıl gençlerimizden ihtiyacı olanlarayardım fırsatları sağlayacağız. Birlikte planlayacağımız, organizasyonlar,konferanslar, bilimsel kamplarla yurt içi ve yurtdışındaki yaşıtlarını Çeşme’demisafir ederek, vizyonlarının gelişmesinin, birer dünya vatandaşı olmalarınınönünü açacağız.” dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv