Taşer’in aday gösterilmesinden mutluyuz

  • 0
  • 1.383
Yazı Boyutu:

İzmir BalkanGöçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALGÖÇ) Başkanı Fahriye Ersoy veyönetim kurulu Milliyetçi Hareket Partisi’ni ziyaret etti. Siyasi partilerin göçmenleregereken önemi vermediğini belirten Dernek Başkanı Ersoy, MHP’nin öncelikliolarak Murat Taşer’i aday göstermesinden dolayı mutlu olduklarını belirtti.  

Balkan GöçmenleriDerneği’nin Milliyetçi Hareket Partisi İzmir İl Başkanlığı’nda gerçekleştirdiğiziyarete MHP İl Başkanı Necat Karataş, MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkanadayı Murat Taşer, MHP Bornova Belediye Başkan adayı Erol Bahtiyar katıldı. 

MilliyetçiHareket Partisi İzmir İl Başkanı Necat Karataş’a Balkan göçmenlerine verdikleriönemden dolayı teşekkür eden BALGÖÇ Başkanı Fahriye Ersoy, “İzmir’de 15 binüyesi olan bir derneğiz. Bu kadar üyesi olan başka bir dernek yok. Ancak bunarağmen siyasi partiler Balkan göçmenlerine gereken önemi ve değeri vermiyor. Bukonuda önümüzdeki yerel seçimlerde bizi mutlu ve memnun eden tek parti MHPoldu. Bulgar göçmenleri Bulgaristan’da yaşadıkları komünist rejim baskısıyüzünden hala siyasetten uzak duruyor. Biz Türkiye’de özellikle gençlerimizinsiyasete atılmaları için öncülük yapmaya gayret ediyoruz” dedi. 

Türkiye’demilli değerlere en çok sahip çıkan partinin MHP olduğunu ifade eden İl BaşkanıNecat Karataş, ziyaretten son derece mutlu olduğunu belirterek, “Komünist rejimlerdeinsanlar her alanda kendilerini baskı altında hissediyorlar. Ben Türkiye’nindemokratik yapısı itibariyle göçmen kardeşlerimizi MHP çatısının altındasiyaset yapmaya davet ediyorum. Balkan göçmeni kardeşlerimizi vatanını seven,milli değerlerine sahip çıkan kişiler olarak gördüğümüzden dolayı yine aynıunsurlara sahip bir parti olan MHP’yi desteklemelerini istiyorum. Türkiye’deMHP’nin ilk amacı olan ve başardığı milli değerler ışığındaki iktidarınıyeniden gerçekleştirmek amacıyla ilk adımı yerel seçimlerde atacağız. Özellikleiktidar partisinin yaptığı etnik ayrımcılığa son vereceğiz. Balkan göçmenikardeşlerimiz Atatürk ilkelerine sahip çıkmış, çileli bir yolculuktan sonravatanlarına geri dönmüştür. Bu noktada sizleri en iyi anlayacak olan bizleriz.Balkan göçmeni kardeşlerimize yerel seçimler öncesinde hem belediye başkanlığıhem de meclis üyesi adaylarının belirlenmesinde üzerimize düşen görevi yaptık.Türkiye’nin bölünmez bütünlüğünün korunması sadece MHP iktidarıyla mümkündür.Yerel seçimler iktidar olma yolunda ilk kıvılcım olacaktır” şeklinde konuştu. 

MHP İzmir Büyükşehir BelediyeBaşkan adayı Murat Taşer kendisinin de Türkiye’ye Balkanlardan göç eden birgöçmen ailenin çocuğu olduğunu söyleyerek “İzmir’de çok sayıda hemşeri derneğivar ancak Balkan dernekleri çok farklı bir konuma sahip. Balkan derneklerimizhüzünlü. Türkiye içinde istedikleri zaman ziyaret edecekleri toprakları yok. Buhüzün göçmen kardeşlerimizin yüreklerinden gözlerine yansımış durumda. Balkangöçmenleri Türkiye Cumhuriyeti için, Bayrak için bedeller ödemişlerdirdolayısıyla Balkan dernekleri birlik ve beraberliğimize, bayrağımıza özveriylebağlı hemşehri dernekleri olması bakımından da son derece önemlidir. Bu nedenlesizlerden ricam her türlü faaliyetinizi en üst seviyede tutmanızdır. Biz partiolarak bugüne kadar Balkan göçmeni kardeşlerimiz için her türlü çabayı sarf ettikve etmeye devam edeceğiz. Bayrak, Ezan ve bölünmez bütünlük sizinle ortakdeğerlerimizdir.  30 Mart’ta bu ortakdeğerler etrafında birleşmek istiyoruz” şeklinde konuştu.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv