Uzaydan gelen değil, dost kardeş bir partideyim

  • 0
  • 741
Yazı Boyutu:

Demokratik Sol Parti (DSP) Konakadayı ve Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan,  meclis üyesi adaylarıyla bir arayageldi.  Tartan, seçim sürecinde izlenecekyol haritasını meclis üyeleriyle paylaştı. Toplantıya DSP  İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı SelçukKarakülçe de katıldı.  Karakülçe, tümekibin yüksek bir enerjiyle yola çıktığını söyledi. Gerek Türkiye’de gerekİzmir’de kritik bir süreç yaşandığını hatırlatan Karakülçe, “Daha önce nasılki, ‘Umudumuz Ecevit’ diyerek Demokratik Sol Partiyi ve Bülent Ecevit’i hemiktidar hem başbakan yaptıysak bu dönemde de yine ‘Umudumuz DSP, ‘Konak’taUmudumuz Hakan Tartan’ diyerek Demokratik Sol Parti’yi iktidar yapacağız”dedi.

Konuşmasında CHP’ye kırgınolmadığını yineleyen Tartan, Atatürk ve Cumhuriyet değerleriyle çatışma yaşananbir durumu ve dört beş kişinin rant mücadelesi karşısında tepkisizkalamayacağını söyledi. Başkan Tartan şöyle konuştu: “Uzaydan gelen bir partide değil dost,kardeş bir partideyim. Büyük bir devlet adamı olan Bülent Ecevit’in kurmuşolduğu bir partide, Atatürk’ün ve Cumhuriyetin değerlerini her zaman koruyarak,İzmir için, İzmirlilerin geleceğini güvence altına almak için çalışıyorum. 1995yılında ilk kez milletvekili olduğumda Sayın Bülent Ecevit ‘Arkadaşlar buseçimde solun birinci partisi olarak Parlamentoya girdik. Sizin çalışmalarınızagüveniyorum ve inanıyorum ki bir sonraki seçimde Türkiye’nin birinci partisi olacağız’demişti. Gerçekten de 1999 seçimlerinde Türkiye’nin birinci partisi oldu. Birdevlet adamının öngörüsü olarak önemli bir detaydır. Biz de şimdi söz verelim,bu seçimde Konak Belediye Başkanlığı ve bir sonraki seçimde Büyükşehir BelediyeBaşkanlığı diyelim. Bazen hedef koymak, ilkesel ve sevgi birlikteliği kurarakhareket etmek önemli. “

Bundan sonra herkes için hem zorluhem anlamlı bir süreç olacağını ifade eden Başkan Tartan,”  insanlar da kendilerini hem umutsuz hemdeğersiz hissetti. Tabi ki bu Atatürk’ün kurduğu CHP’nin suçu değil, zaten bizCHP’ye her zaman saygı duyuyoruz. Ama CHP Atatürk’ün, Ecevit’lerin, TuranGüneş’lerin, Mustafa Üstündağ’ların, Hasan Esat Işık’ların, Altan Öymen’lerin,Deniz Baykal’ların kurduğu parti olmaktan çıkmış; Sezgin Tanrıkulu, AlaattinYüksel ve Adnan Keskin gibi üç dört kişinin sahası oldu. Halktan tamamen uzak,iletişimi olmayan,  değer yok, küçükolsun bizim olsun anlayışı hakim bir duruma geldi. Bir seçim bürosu açılıyor100 kişi katılıyor katılmıyor. Ciddi bir umutsuzluk var. İşte biz umuduyeşertmek için buradayız. Çünkü halkın içindeyiz, çiğ süt emmemişinsanlarız,hizmet için, sevgi ve dostluk için varız. Ağzımızın tadı kaçmasın,huzurumuz bozulmasın”dedi.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv