Yaptıklarımız, yapacaklarımızın teminatıdır

  • 0
  • 598
Yazı Boyutu:

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, yeni dönemdeyapacakları çalışmaları  açıkladı. Beş yılda çok önemli projelere imza attıklarını söyleyenGüzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce şunları söyledi: “Göreve geldiğimizde belediyenin imar arşivine savcılık elkoyduğu için bir yıl boyunca basit bir numarataj bile veremiyorduk. Çok zorkoşullar içerisinde başladığımız başkanlık görevini, geçen beş yılda halkımızalayık olmaya çalıştık.

Öncelikle Güzelbahçe'nin yollarını, kaldırımlarını dahamodern ve çağdaş duruma getirdik.  Beşyıl önce verdiğimiz sözlerin büyük bölümünü yerine getirdik ve vaatlerimizinhemen hemen tamamını hayata geçirmenin onur ve gururu içindeyiz.

Örneğin; geçmişte bütün belediye başkanlarının vaatleriarasında yer alan Salı Pazarı'nın bulunduğu alana Güzelbahçe Kültür Merkezi'niyapmak bize nasip oldu. Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle başladığımız kültürmerkezi inşaatı tam gaz devam ediyor.

Yine geçen yıl temmuz ayında temelini attığımız YakaMahallesi Tahtacı Kültürevi'ni dört ay gibi kısa süre içinde tamamladık vehizmete açtık. Geçen yıl içerisinde ilçemize kazandırdığımız düğün salonuetkinliklerin bir numaralı adresi, buluşma noktası oldu.

Güzelbahçelilerin, denizle buluşmanızı, iç içe olmanızısağlamak için bir dizi çalışmalar yaptık. Özellikle sahil bandında yürüyüşyolları, çevre düzenlemesi ve dinlenme gruplarıyla adeta “Mini Kordon” yaptık.Görev süresi içerisinde yaptığımız 65'in üzerindeki parkın içindeki oyungruplarını yerleştirdik, çocuklarımızın daha temiz, modern ve sağlıklıparklarda oynamalarını sağladık”

Başkan İnce, yeni dönemde de hazırladıkları pek çok projeyihayata geçirmek istediklerini belirterek şu bilgileri verdi:

DAHA ÇAĞDAŞ ULAŞIM
“Çağdaş ve konforlu ulaşım için; mevcut otobüs veminibüs  hatlarına yeni hat vegüzergahlar  ekleyeceğiz.  Hızlı vapurlarla deniz ulaşımı sağlayacağız.Urla Yüksek Teknoloji Enstitüsüne gidecek olan hafif raylı sisteme (İZBAN)entegre olacağız.  24.5 metrelik caddeyitamamlayarak Mitatpaşa Caddesi'nin yükünü hafifleteceğiz.

DENİZLE BARIŞIK KENT
Denizden daha fazla yararlanabilmek için;  Sahil şeridine güneşlenme teraslarıyapacağız.Dalgakıranlar yaparak doğal kumsallar oluşturacağız.1.ve 2.balıkçı barınağını yat limanı ve su sporları merkezi haline getireceğiz.

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK
Sağlıklı toplum için; Siteler’deki 15 bin metrekarelik belediye arsasına hastane yapımınısağlayacağız. Hasta ve engellilere bakım için Evde Bakım Merkezi kuracağız.Bisiklet yolları yapacağız. Kiralık bisiklet sistemiGÜZBİS’i kuracağız.

Gelinkaya Ormanı’na doğa sporları ve yaşam parkuru, Yelki’yerekreasyon alanı oluşturacağız. Halkımızın kullanımı için kapalı yüzme havuzu,tenis kortları, voleybol sahaları içeren spor kompleksi hayatageçireceğiz.  Çamlı ve Yelki’ye halı sahayapacağız.

DAHA TEMİZ ÇEVRE
Daha temiz bir çevre için; Doğalgazı getirmek için çabasarfedeceğiz. Botanik Parkı yapacağız. Parklarda ve kamu binalarında güneşenerjisi kullanacağız. Atatürk ve Cumhuriyet konulu park yapacağız.  Çocuk temalı eğlence parkları kuracağız. 

KADIN VE ÇOCUKLARA ÖNCELİK
Kadınlarımız için; Kadın Danışma Merkezi ile Elimin Emeği, Evimin Ekmeği Kadın Kalkınma Akademisi kuracağız.

Çocuklarımız için; İlköğretim çağındaki çocuklar için etüdmerkezi kuracağız.

Yaka ve Çamlı da üniversite yerleşke alanları planlayacağız.Özel devlet okullarının ilçemize kazandırılması için destek vereceğiz.

DAHA YAŞANILIR BİR KENT

Yaşanılabilir bir kent için; Kent estetiğine önem vereceğiz.Mithatpaşa Caddesi cazibe merkezi haline getirilecek. Kentin giriş veçıkışlarına kamera (MOBESE) konularak daha güveli bir kent haline getirilecek.

Kent merkezinde ve kırsal kesimde yaşayanlar için; GÜZELKARTprojesini hayata geçireceğiz. Halkın Güzelbahçe esnafından indirimli  alışveriş yapmalarını sağlayacağız.

Güzelbahçe köylerinde üretilen ürünler GÜZELBAHÇEM  adı altıda markalaştırılacak.

Eko turizm canlandırılacak. Deniz ve Balıkçılık Festivaliile Bardacık ve Üzüm Festivalini genişleteceğiz. Gece Pazarı’nı geliştireceğiz.Günübirlik turizmi destekleyeceğiz.

Çağdaş ve katılımcı yönetim için; Halkın istediği projelerihalk oylaması yaparak hayata geçireceğiz. Hizmet kalitesini artırmak için ISO9001 ve ISO 10002 sertifikası alacağız.

Tüm STK’lar için Dernekler Köyü kuracağız. Sosyal yardımlarıgeliştireceğiz.
 

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Audi Vosmer farkıyla Bornova’da

Gaziemir’de temizlik devrimi

Geleneği bozun, oy verin

Dönüşümü yerinde yapacağız

Sertel’den Bakan’a destek

Kapı kapı akşam mesaisi

Arşiv