Yeni İpekyolu'nda kesintisiz taşımacılık başlıyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı Altyapı Politikası Daire Başkanı Kenan Memişov, Çin’i Türkiye üzerinden Avrupa’ya bağlayacak Yeni İpekyolu’nun en önemli bağlantı noktası olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nın birkaç yıl içinde hizmete gireceğini açıkladı.

  • 0
  • 1.926
Yeni İpekyolu'nda kesintisiz taşımacılık başlıyor
© bizimizmir.net
Yazı Boyutu:

91. İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında, Türkiye Cumhuriyeti Ticaret Bakanlığı koordinesinde düzenlenen 8. İzmir İş Günleri’nde, İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi ev sahipliğinde, “Denizden Tarım Ticaretinde Güncel Trendler ve Rusya-Ukrayna Savaşı’nın Etkileri” ile “Hazar Denizi’nin Lojistik Şartları-İmkanları” konularının ele alındığı çevrim içi toplantı düzenlendi.
 
Oturum başkanlığını İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk’ün üstlendiği toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Tuna ile Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı Ekonomi Politikası Genel Müdürlüğü Altyapı Politikası Daire Başkanı Kenan Memişov katıldı.
 
PROJE HIZLA İLERLİYOR
Azerbaycan, Türkiye, Gürcistan’ın işbirliği ile 2017’de başlayan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’nda şu an konteyner taşımacılığı yapıldığını belirten Memişov, çok yakında bu hattın tüm performansıyla işlemeye başlayacağını açıkladı. Memişov, “Proje çok hızlı ilerliyor. Önümüzdeki bir iki yıl içinde tamamlanacaktır. Böylece bu hattan geçen konteyner miktarı çok daha artacaktır. Gemilere Avrupa ve Türkiye’den yüklenen konteyner, Orta Asya ve Çin’e taşınacaktır” açıklamasını yaptı.
 
Türkiye, Azerbaycan ve diğer Orta Asya Devletleri’nin Yeni İpekyolu’nun Orta Koridoru’nda yer aldığını dile getiren Memişov, koridorda yer alan ülkelerin gümrük prosedürlerini aynılaştırma, iyileştirme ve sadeleştirme çalışmasının da Türk Devletleri Teşkilatı Fonu desteğiyle devam ettiğini söyledi. Memişov, “Çalışmalar tamamlandığında, bir kargo çok kısa sürede Çin ve Orta Asya’dan Azerbaycan’a gelip, Türkiye’ye gidebilecek. Bu işlem tek bir gümrük beyannamesi ile olacak. Ben çok ümitliyim. Türkiye ve Orta Asya ülkeleri de bu konuda çok istekliler” dedi.
 
Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’na paralel olarak Zengezur Koridoru’ndan geçip Nahçivan’a uzanan alternatif bir demiryolu hattının olduğunu vurgulayan Memişov, Türkiye’nin Kars’tan Iğdır’a bir demiryolu inşa edip bu hatta bağlanacağını, bu proje bitene kadar Orta Asya yüklerinin Tebriz-Van Demiryolu ve Nahçivan bağlantısı üzerinden taşınacağını söyledi.
 
ÖNCE DEMİR SONRA DENİZ İPEKYOLU 
İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Öztürk, Türkiye’nin, Yeni İpekyolu olarak adlandırılan Çin’in Kuşak ve Yol Projesi’nin Deniz İpekyolu ayağında henüz yer almadığını, ancak Azerbaycan ile demiryolu bağlantısı sayesinde Demir İpekyolu’nda konumlanacağını söyledi.  21. Yüzyıl’da Doğu’nun üretim bölgesi, Batı’nın ise tüketim pazarı olduğunu dile getiren Öztürk, İpekyolu’nun Orta Koridoru’nda yer alan Türkiye ve Azerbaycan’ın stratejik önemine dikkat çekti. Öztürk, “Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle Kuşak ve Yol Projesi’nin Kuzey Koridoru neredeyse kapandı. İki dost devlet ve millet olan Türkiye ve Azerbaycan sınırlarından geçen Orta Koridor ise açık. Bu koridorun en önemli bağlantısı Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı’dır.  Kars Lojistik Merkezi bitti. Biz bu taraftan hazırız. Bu projenin hayata geçmesi için elimizden gelen tüm gayreti göstermeliyiz” diye konuştu.
 
Öztürk, özellikle 2030 yılında karbon ayak izi ile başlayan yeni dönemin lojistik sektörünün tarihinin ve geleceğinin yeniden yazılacağı bir dönem olacağını belirterek, Türkiye’nin bu lojistik dönüşüme hazırlanması gerektiğini söyledi.
 
YENİ TEDARİK ZİNCİRİ TÜRKİYE’YE FIRSAT 
Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr. Okan Tuna, Türkiye’nin lojistik ve üretimde köprü ülke olduğunu ifade etti. Globalleşme ile ortaya çıkan verimliliğe, düşük maliyetli üretim ve sevkiyata dayalı tedarik zincirinin 2030 yılından itibaren tamamen değişeceğini belirten Tuna, “Dünya ilk defa 9 trilyon dolarlık stok tutmaya başladı. İşletmeler artık daha yakın bölgelerde üretim yapmayı tercih ediyor. Tedarik zincirleri içeriye veya daha yakın bölgelere dönecek. Türkiye, dünyadaki yeni kurguda ön plana çıkıyor. Fırsatı kaçırmadık. Bu yeni kurgudan faydalanacağız” dedi.

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Brüksel’de İzmir’in gıda stratejilerini anlatacak

Skal Uluslararası Dünya Kongresi 2024’te İzmir’de

İzmir'in kültürel mirasını dünyaya sunuyoruz

Brezilya’dan İzmir’e kardeşlik fidanı

Amerika'nın ''En İyi İş Yeri Ödülü'' Türk Şirketine Verildi

Amerikalı Chevrolet’den Avrupa atağı

Arşiv