Bedia Muvahhit ödülleri 5'nci kez sahiplerini buldu

  • 0
  • 5.462
Yazı Boyutu:

Sahne Tozu Tiyatrosu tarafından düzenlenen 5’nci Arma KatreBedia Muvahhit Tiyatro Ödülleri  SahneTozu Tiyatrosu Haldun Dormen Sahnesi'nde gerçekleştirilen görkemli törenlesahiplerini buldu. Haldun Dormen, Göksel Kortay, Engin Altan Düzyatan, HıncalUluç gibi önemli isimlerin katıldığı gecenin sunuculuğu Arda Esenüstlendi. 

Yapılan değerlendirmesonucunda  İzmir DevletTiyatrosu’ndan  Yıldız Köseİpeklioğlu  En Başarılı Giysi Tasarımı,İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan Osman Uzgören Yılın En Başarılı Işık Tasarımı,  İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan  Savaş Çevirel Yılın En Başarılı Sahne Tasarımı, Bornova Belediyesi ŞehirTiyatroları’ndan  Fatih Ay Yılın EnBaşarılı Genç Kuşak Oyuncusu,  BornovaBelediyesi Şehir Tiyatroları’ndan Mustafa Gülezen  Yılın En Başarılı Yardımcı ErkekOyuncusu,   Tiyatro Salt  CeydaÇınar   Yılın En Başarılı Yardımcı KadınOyuncusu,  Karşıyaka BelediyeTiyatrosu‘ndan Atila Acar Yılın En Başarılı Komedi Erkek Oyuncusu, HanTiyatrosu’ndan  Emel Bala Gürel  Yılın En Başarılı Komedi Kadın Oyuncusu,İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan Ozan Yıldırım Yılın En Başarılı ErkekOyuncusu,  İzmir Devlet Tiyatrosu’ndanHülya Savaş  Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu,İzmir Devlet Tiyatrosu’ndan Ayşe Emel Mesci Yılın En Başarılı Yönetmeniseçildi.  İzmir Devlet Tiyatrosutarafından sergilenen Son Çığlık  YılınEn Başarılı Prodüksiyonu seçilirken , İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı  Aziz Kocaoğlu Sanata Destek veren YerelYönetici si seçildi.  
 
 
 
 

İpek Apaydın müzikleri,   Vodoo West Crew topluluğu ise dans ve şovlarıyla geceye renk kattı.

Gecenin açılış konuşmasını yapan Sahne Tozu TiyatrosuKurucusu M. Çağlar İşgören,  BediaMuvahhit Ödülleri’nin İzmir’de faaliyet gösterelen tiyatrolara destek vermekamacıyla Sadece Sahne Tozu ekibi olarak Değil Arma Katre A.Ş. ortaklığıylagerçekleştirildiğini söyleyerek ödüllerin isim babası Haldun Dormen’e verdiğidestekler nedeniyle teşekkür etti. Herhangi bir şaibeye meydan vermemekadına  Sahne tozu oyun ve oyuncularınıoyun törenine dahil etmediklerini ama bundan sonraki Bedia MuvahhitÖdüllerini’n  Arma Katre A. Ş.  Tarafından gerçekleştirimesi nedeniyle önümüzdekiyıldan itibaren kendilerinin de katılacağını belirtti.
Mikrofona davet edilen Haldun Dormen ise İzmir’de Bedia Muvahhit Ödülleri’nin çokönemli olduğunu belirterek, “ İzmir’de bir çok insan ‘Neden Bedia Muvahhit, obir sinemacı.’ Diyor. Oysa Bedia Muvahhit,  tam 254 oyunda oynamış,  Müslüman Türk Kadını  olarak sahne çıkma devrimi yapan isim.  1919 yıllarında  Afife Jale adlı çılgın devrimci sahneyeçıkıyor, tehditlere kulak aldırmayınca Osmanlı Hükümeti ,  ‘Müslüman kadınlar sahneye çıkamaz’ diye yasaçıkarıyor. 
Yıl 1923. Atatürk  İzmir’e geliyor.  Darulbedayi, şimdiki adıyla İstanbul Şehir Tiyatrosu İzmir’de turnede.  Oyuncuların bir çoğu Ermeni vatandaşımız.  Paşayı oyuna davet ediyorlar.  Bedia Muhavvit hanım da kocası Muvahhit beyin yanında. Mustafa Kemal in isteği üzerine o gece  oynuyor.  Müslüman Türk Kadını böylece sahneye çıkıyorve oyuncularımızın yolunu açıyor. Onun için Bedia Muvahhit.” Diye konuştu.

Ödül alan oyuncuların büyük bölümü kısa konuşmalarında sürekli olarak “TÜSAK” ahayır derken, Yılın en başarılı Kadın Oyuncusu Ödülünü Engin Altan Düzyatan’ınelinden alan Hülya Savaş ise sanata da taşaron sokulmak istendiğini,  sanatı da taşaronlaştırmak istenildiğinedikkat çekerek, “Taşaron’un bulunduğu Soma’da gördük. Taşaronlaştırmaköldürüyor.  Taşaronluk ölümdür. Sanata vesanatçınıza sahip çıkın” sözleriyle uzun süre alkışlandı.   
Ünal Ersözlü, Muzaffer Tağıl, Hıncal Uluç, Özay Uluç, Bircan Tağıl, ÖcalUluç
Öznur   Öztürk
Çiğdem Alparslan
Hülya Savaş, Engin Altan Düzyatan
M. Çağlar İşgören, Haldun Dormen
Hande Ülgentay- Emre Altıntaş
Yadigar Külice
Ulaş- Derya Birant
Nihal-Mehmet Başar
Elçin Balçık-Esra Özavcı
Beril Merkez
M.Çağlar  İşgören-Sidal Bıçakçı
Altül Büyüksaraç, Gökhan Koç
Cemre Ünsür, Sevim Zeybekler, Melis Yıldırım
Nazlı Şimşek
Nimet- Bülent Erdağı
Pınar Atılkan, Ceyda Çınar Molla
Hülya Savaş,  Cem Güray
Demet Küçüktürk

 Ceren Kırtaş, Kübra Zaralı, NafizSelvi, Gaye Gökduran, Seda Çankaya, Ebru Çomoğlu, Tilbe Öztürk, Didem Kadınşah,Ahenk Er
İpek Apaydın

 Begüm Çıplak, Hayal Pay,  Ercan Kaplan,  Abdullah Baş, Gizay Kaya,  Duygu Asker
Ayşe Vatansever  
Aksu Akpınar
Pelin Acar, Atilla Acar, Günnur Orhon, Zekeriya Hocalar, Gamze Vardar,Sezin Erdem
Eray Topaloğlu
  

YORUM YAZ
Diğer Haberler

Bu kermes çocukların geleceği için

Coşkulu Bahar Festivali

Bu konser Çocuk acil ve yoğun bakım için

Birinci Yılda 14 yeni üye

Soylu’ya Vefa Gecesi

Tağıl, Gabon Fahri Konsolosu

Arşiv